خانم زهرا حبیبی نیا
سمت : مسئول واحد بهداشت محیط و حرفه ای
تاریخچه بهداشت محیط
برای مشاهده تاریخچه بهداشت محیط روی دانلود کلیک نمایید.
شرح وظایف
1- کنترل وضعیت بهسازی و بهداشتی مراکز تهيه، توزيع و فروش مواد غذايي، اماکن عمومي و اماکن بين راهي؛
2- كنترل آب آشاميدني مناطق تحت پوشش از نظر ميكروبي و شيميايي و به صورت متناوب و اطمينان از سلامت آب منطقه و اعلام نتايج به ارگانهاي مربوطه
3- كلرسنجي روزانه و ثبت آن در سامانه جامع بازرسی با قيد مشخصات ايستگاه كلرسنجي و اعلام نتايج به مرکز بهداشت و ارگانهاي مربوطه و در صورت لزوم گندزدايي آب
4- كنترل مواد غذايي و نمونه برداري از مواد غذايي مشكوك و ارسال آن به آزمايشگاه و معدوم نمودن مواد غذايي فاسد بر اساس دستورالعملهاي مربوطه
5- اجراي طرح يكنواخت سازي ماده ۱۳ مواد خوردني و آشامدني و آرايشي و بهداشتي و اخذ مجوز تعطيل اماكن و مراكز و تعطيلي آنها
6- معرفي پيشه وران به آزمايشگاه و صدور كارت معاينه پزشكي جهت آنها طبق دستورالعملهاي صادره
7- بازديد از مدارس و مراكز آموزشي
8- بازدید از مهد كودكها،روستا مهدها و مراکز تحت پوشش بهزیستی،پیگیری تا حصول نتیجه
9- بازديد و كنترل استخرهاي شنا ،شناگاههای طبیعی و حمامهاي سونا
10- بازديد از پاركها،مراکز تفریحی و ورزشگاهها و ترمينالها و تشكيل پرونده بهداشتي واعلام به سازمانها و مسئولين زيربط و پيگيري تا حصول نتيجه مطلوب؛
11- بررسي كنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده كننده آنها و مكاتبه با ارگانهاي مربوطه
12- رسيدگي به شکايات در زمينه های مختلف بهداشتي
13- سنجش يد در نمكهاي خوراكي يددار بطور روزانه و نمونه برداري از نمكهاي يد دار و ارسال به آزمايشگاه
14- مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسي كانونهاي آلوده و برآورد ميزان سم مورد نظر با توجه به ميزان آلودگي و نظارت بر سم پاشي توأم با آموزشهاي لازم و طعمه گذاري
15- كنترل و پايش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمايي و ارشاد آنها جهت پيشبرد اهداف بهداشتي و ارائه راهكارهاي مناسب
16- اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلايای طبيعي
17- شركت در جلسات بازآموزي و سمينارهاي طبق دستورالعملهاي مربوطه
18- بازديد از اماكن متبركه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه
19- بازديد از جايگاههاي پمپ بنزين و پيگيري نواقص مربوطه
20- كنترل بهداشتي اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهي وضعيت بهداشتي آنها
21- شركت در طرحهاي ملي و كشوري جهت هماهنگي لازم براي پيشبرد اهداف بهداشتي
22- آموزش بهداشت جهت كليه متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی توام با فعاليتهاي روزمره به طور چهره به چهره
23- نظارت بر دفع بهداشتي زباله در مناطق شهری و روستايي
24- نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستايي
25- نظارت بر فعاليتهای آموزشگاه های صنوف
26- اجرای طرح شهر سالم
27- اجرای روستای سالم
28- بهسازی محيط روستا
29- برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا
30- نظارت بر فعاليت بهورزان در مورد كنترل كيفيت بهداشتي آب آشاميدني، بهسازي ( محيط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه ،قنات و ... )، مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي، بهداشت محيط منازل، جلب مشاركت همگاني در جمع آوري و دفع بهداشتي زباله و فضولات و كنترل كيفيت مواد غذايي و آموزش موازين بهداشت محيط و .... و گزارش نتايج به مرکز بهداشت
31- اجرای طرح توسعه و تشديد مواد غذايي در غالب طرح ضربت
32- اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی
33- جمع آوري اطلاعات و آمار مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي، آب آشاميدني و تأسيسات آب و فاضلاب و ... و تكميل فرمهای مربوطه؛
34- تجزيه و تحليل آمار و شاخصهای بهداشت محیط